Despre noi

1 Rolunk

Yuppi este o exclamație. Ridică-ți mâinile în aer  și strigă tare: „Yupppiiiiiii”! Vei vedea, o să zâmbești fără să vrei – acesta este secretul Taberelor  Yuppi!

Dacă un membru al familiei este diagnosticat cu o boală cronică, incurabilă,  toată familia va resimți efectele acestui fapt, concretizate prin îngrijorare, deprimare, pierderea voinței.  Aceste  sentimente se acutizează dacă este vorba de un copil. Pentru un  adult boala cronică este greu de acceptat și integrat în viața cotidiană, însă pentru un copil sau un adolescent este extrem  de dificil, în  special, fără  sprijin. El va fi influențat de părerea celor din jur și va fi plasat într-o categorie pe care o va integra în viața  sa doar cu trecerea  timpului.  Va  știi doar că este bolnav și că, din acest motiv, trebuie să renunțe la multe lucruri în cursul vieții  sale.

Tabăra Yuppi oferă acel mediu sigur din punct de vedere fizic și psihic  în care participanții pot uita de grijile cotidiene și pot zâmbi liberi – iar în timp ce-și reamintesc cum e să  zâmbesti  fără  griji, învață  că boala este doar o „cutie”. Să oferim Zâmbetul Vindecător – acesta este misiunea Taberelor Yuppi!

Asociația Tabăra Yuppi a fost înființată în 2011 pentru a oferi tabere gratuite copiiilor şi adolescenţilor care suferă de o boală cronică.

În 2017 vom organiza prima TABĂRĂ DE FAMILIE ONCOLOGICĂ pentru acele familii, unde copilul bolnav de cancer are vârsta între 0-10 ani. Astfel el sau ea poate să fi însoțit de întreaga familie, părinții și frațile/surorile sănătoase pentru un weekend plin de experiențe comune și relaxare!

Taberele noastre sunt planificate, organizate si  coordonate  de voluntari tineri și dedicați, cu vârsta de peste 20 de ani pe care îi numim Amici, atent selectați și pregătiți. Printre ei  se numără medici, fizicieni, informaticieni, filosofi, jurnaliști, coordonatori de proiecte sau ofițeri. Acești tineri sunt uniți prin entuziasm, profesionalism şi dorința de a  se juca, deoarece tabăra în sine este o mare aventură.

Până acum peste 430 de copii și adolescenți cu boli cronice şi grave au participat la taberele noastre, ghidați în deplină siguranță de 235 voluntari: Amicii  Gazdă, Amicii de Joacă  și  Amicii Medicali.

Metoda aplicată în tabăra noastră este terapia prin experiență/ recreerea  terapeutică. Tabăra Yuppi este singura organizație din România care folosește această terapie  psihologică inovativă.

Scopul programelor din tabără este de a mări încrederea în sine a copiilor, a îmbunătăți imaginea  și acceptarea de sine, astfel rezultând o vindecare sufletească, care, în concepţia noastră, contribuie şi la întărirea fizică a copiiilor, ajutându-i să accepte si să integreze în viața lor boala de care suferă.  De aceea, taberele noastre de o săptămână sunt pline de aventuri și provocări. Programele din timpul zilei sunt activități de lucru manual, teatru, muzică, fotografie, tir cu arcul, echitație, canotaj  şi căţărat în grădina de corzi. Seara încep noi aventuri,: participanţii îl ajută pe Indiana Jones să găsească hărţi către comoară, se pregătesc de gala premiilor Oscar sau recuperează flacăra din Olimp.

În acest timp, limitele proprii ale copiilor  sunt lărgite pe neobservate, și, după un timp, urmează să conștientizeze, că nu mai există frica de a încerca, de a învăța, de a  asculta, a înțelege, a simți sau a exprima, iar abilitatea de a cere și a oferi ajutor apare într-un mod natural.

ANUNT: Asociația Mișcare de Tabără Yuppi este înregistrată la A.N.S.P.D.C.P.  ca operator de date cu caracter personal cu numărul 33239. 

Yuppi brosura 2014

Yuppi- Raport Anual 2015

Yuppi- Raport Anual 2016

Yuppi – Raport Anual 2017