Formare

Noi credem în dezvoltarea continuă. Credem că putem realiza tabere într-adevăr transformaţionale doar în echipă. Pentru acesta, toţi voluntarii care participă la taberele Yuppi beneficiază de două sesiuni de formare înaintea taberei.

Scopul acestor traininguri este pregătirea voluntarilor pentru realizarea recreerii terapeutice la un nivel cât mai înalt.

  1. Sesiunea de formare dinaintea taberei “WE can”: 19-21 mai 2017, pentru Amici Medicali 20 mai 2017.

Este vorba de o sesiune de formare care are loc într-un sfârşit de săptămână şi are ca şi obiective cunoaşterea reciprocă, cunoaşterea locaţiei taberei, educare în ceea ce priveşte recreerea terapeutică, tipologia de boală şi viaţa de zi cu zi din tabără.

O anumită parte a sesiunii de formare se realizează în grupe mai mici, conform responsabilităţilor din tabără: Amicii Gazdă se pregătesc în domeniul comunicării şi al soluţionării conflictelor, iar Amicii de Joacă se familiarizează cu locaţia atelierelor şi a  activităţilor de grup unde vor trebui să-şi desfăşoare munca, şi dezvoltă conţinutul acestor activităţi la faţa locului.

  1. Sesiunea de formare înaintea sosirii copiilor, direct înaintea taberei

Este vorba de o sesiune de formare de o zi şi jumătate, exact înaintea sosirii tinerilor participanţi: atunci încă mai poţi pune întrebări, dar nu mai ai scăpare J. Aici, în primul rând, se discută lucruri practice legate de rutina zilnică: informaţii concrete despre voluntari şi despre tinerii participanţi, cât şi despre atelierele/ activităţile de grup. În aceste două zile, echipa voluntarilor se pregăteşte pentru sosirea tinerilor participanţi, atât sufleteşte, cât şi în mod practic, prin aranjarea locaţiei taberei potrivit necesităţilor specifice.

Mai organizăm:

  1. Training pentru Amici de Cățărat

Ca Amic de Cățărat o să ții program pentru copii (vei îmbrăca în echipament, o să fii atent la siguranța copiilor, o să coordonezi, o să încurajezi). Pentru dobândirea acestor sarcini organizăm o instruire (27-28. 05. 2017) cu conducerea experților. Pe de altă parte îți dezvoltăm abilitățile organizatorice, cooperarea în echipă, încrederea în sine, abilități de coordonator. Participarea este obligatorie pentru toți (atât pentru Amici noi cât și pentru cei vechi) Amici de Cățărat.

2. Sesiunea de formare înaintea sosirii familiilor în Tabăra de Familie, direct înaintea taberei

Amicii înregistrați în Tabăra de Familie nu sunt obligați să participle la WeCan. Pentru ei vom ține o formare înaintea sosirii participanţilor în tabără.

Informaţii utile

Sesiunile de formare se desfăşoară la locaţia taberei: Complexul Turistic Andrei de lângă satul Şăulia, în judeţul Mureş.

Tabăra Yuppi asigură cazare şi masă pe întreaga perioadă a sesiunilor de formare. Vă rugăm să vă organizaţi individual privind transportul dus-întors şi să suportaţi cheltuielile cu acesta.

Informaţii detaliate în ceea ce priveşte locaţia taberei şi căile de acces găsiţi la secţiunea Locaţia.