Egyszeri adomány

Segítsd a krónikus beteg gyerekeket megszelídíteni a betegség nevű szörnyeteget! A szörnyeteg félelmetes, mindenhol ott van, még ha nem is látható, mindenhol érződik a jelenléte. Benne van a szülők féltésében, benne van az osztálytársak szemében...

Mit jelent adományod, ha 1 évig mellettünk vagy?

25 RON
50 RON
100 RON

Mit jelent adományod?

25 RON
50 RON
100 RON

Fizetés típusa

Válasszon összeget
Keresztnév kötelező
Vezetéknév kötelező
E-mail cím kötelező
El kell fogadni a GDPR adatvédelmi irányelveket
Vissza
Ellenérték EURO-ban

A Yuppi Camp PayPal-fizetések feldolgozása az adományozni kívánt összeg EURO-ban kifejezett egyenértékének levonásával történik. Emiatt a bankja által alkalmazott árfolyamtól függően eltérések lehetnek a választott összeg és a számlájáról levont összeg között.

Mit jelent adományod, ha 1 évig mellettünk vagy?

25 RON
50 RON
100 RON

Mit jelent adományod?

25 RON
50 RON
100 RON

Fizetés típusa

Válasszon összeget
Keresztnév kötelező
Vezetéknév kötelező
E-mail cím kötelező
El kell fogadni a GDPR adatvédelmi irányelveket
Vissza
Ellenérték EURO-ban

A Yuppi Camp PayPal-fizetések feldolgozása az adományozni kívánt összeg EURO-ban kifejezett egyenértékének levonásával történik. Emiatt a bankja által alkalmazott árfolyamtól függően eltérések lehetnek a választott összeg és a számlájáról levont összeg között.

Szelídítsd meg a betegség nevű szörnyeteget! Adományozz!

icon
carousel image
left arrow right arrow

Képzelj el egy családot. És képzeld el, hogy ebben a családban lakik egy Betegség nevű szörnyeteg. Ez a szörnyeteg  hozzácsatlakozik az egyik gyerekhez, és mindenhová elkíséri, ahová csak megy: az iskolába, a játszótérre, a szüleivel való kirándulásokra, a barátokkal való találkozásra. Pont emiatt félelmetes ez a szörnyeteg: mindenhol ott van, még ha nem is mindig látható, mindenhol érződik a jelenléte. Benne van a szülők féltésében, benne van az osztálytársak, a barátok szemében is. Odakontárkodik a játszásba, meggátolja a gyerek mozgását, és a szabadságát pedig egy kalitkába zárja.

De ez a szörnyeteg megszelídíthető! És te is megszelídítheted! Adományozz!

Miért annyira szükségesek a Yuppi táborok és hogyan segítik a gyerekeket? 

Mert a krónikus beteg gyerekek és fiatalok olyan tevékenységeken vesznek részt, melyek által felfedezik saját lehetőségeiket, önbizalmuk, önértékelésük növekszik. A részvétel – a kihívások elfogadása, a nyitottság az új élményekre – vezet ahhoz, hogy a gyerekek önbizalma, önértékelése növekedjen, önmagukról alkotott képük pozitívan változzon, egymás iránt megértőbbé, elfogadóbbá váljanak, és képesek legyenek az életükben jelentkező kihívások leküzdésére. Ez a módszer terápiás  eredménye, ami hosszú távú, gyakran állandósuló pozitív változásokat képvisel a gyerekek életében. 

Másfelől a Yuppi táborok barátságos és biztonságos környezetet jelentenek a gyerekek számára, ahol a betegség nem egy akadály vagy egy olyan dolog, amit titokban kell tartani az elítéléstől való félelem miatt. A tevékenységek alatt a gyerekek biztonságáért mindig ott vannak az önkéntesek és az egészségükre pedig éjjel-nappal felügyelnek a tábori önkéntes orvosok. 

Ez a betegség nevű szörnyeteg Pali életében is jelen van. 

Története valahol egy kis moldvai faluban kezdődik, ahova 15 testvér közül második gyerekként született: „Pajkos gyerek voltam, nagyon szerettem biciklizni, különböző mutatványokat tanulni, és ilyenkor mindig igyekeztem térdre, és nem fejre esni. Nagyon izgalmas volt, hogy végre megtanultam biciklizni, de egyszer csak azon kaptam magam, hogy a térdeim feldagadnak és nem tudom őket rendesen mozgatni. Nem mondtam el édesanyámnak, mert féltem, hogy megijed, csak reméltem, hogy lelohad a duzzanat, de nem így történt”.

„Hat éves koromig rakoncátlanabb voltam, aztán a betegség miatt zárkózottá váltam” – vallja Pali, aki hat éves korától gyerekkori ízületi gyulladással él. 

A mai napig tisztán emlékszik az első orvosi látogatására: „Lefektetett az ágyra kinyújtott lábakkal, kaptam egy kis érzéstelenítőt, majd fecskendővel kiszívta a térdemből a folyadékot. Ezután egy hónapra begipszelte mindkét lábamat. Miután levették a gipszet, merevedett lábbal jártam, több mint egy évig kellett tornára járjak.”

Gyerekkorának nagy részét az ország különböző kórházaiban töltötte a megfelelő orvost és kezelést keresve, ami „nem tűnt egy nehéz dolognak, ameddig a szüleim is mellettem voltak. Viszont onnantól kezdve, hogy egyre kevesebbet ültek velem mert otthon a testvéreimről is gondoskodniuk kellett, engem pedig az unokatestvéreimre hagytak, egy űr keletkezett bennem. Szükségem volt az érzelmi támogatásra, a szülői szeretetre. Emlékszem, sokat sírtam, folyton hívtam őket telefonon, nagyon sokat beszéltünk. Traumaként éltem meg, hogy nem voltam velük, hogy sok időt töltöttem a kórházban. Ahogy telt az idő, egyre kevesebbet sírtam, de a megélt trauma félelmet szült bennem, hogy az emberekkel beszélgessek, barátkozzak.”

A Yuppi volt élete első tábora, és bevallotta nekünk, hogy nem gyermeki szemmel tekint erre az élményre. „Próbáltam inkább egy vezetői szerepet felvenni, kitapasztalni, hogy mi érdekli a gyerekeket, vigyázni akartam rájuk. Azon gondolkodom, hogy ha két év múlva betöltöm a 20-at, visszatérjek önkéntesként, vagy esetleg adományozzak, pénzügyileg támogassam a tábort. Mert igazán menő, igazán érdekes.”

Segíts Paulnak és a hozzá hasonló több tíz krónikus és súlyos beteg gyereknek, hogy eljussanak az ingyenes élményterápiás táborokba. Te megszelídítheted azt a szörnyeteget, amivel ezek a gyerekek nap mint nap küzdenek! Adományozz!

Támogatási módszerek

icon

Egyszeri alkalommal, biztonságosan adományozol a honlapunk "Adományozok" gombján keresztül. Bankkártyás adományod a EuPlătesc.ro (EuroPayment Services) fizetésfeldolgozón keresztül történik. 

VAGY 

Választhatod a bankon keresztüli utalást amennyiben közvetlenül szervezetünk IBAN számára utalnál:
Kedvezményezett: Asociația Mișcare de Tabără Yuppi IBAN:
EUR: RO26 OTPV 2000 0057 8485 EU01
HUF: RO73 OTPV 2000 0057 8485 HU01
RON: RO69 OTPV 2000 0057 8485 RO01
SWIFT: OTPV ROBU
Bank: OTP Bank, Kolozsvár

Megkérünk, hogy a banki átutalás folyamán írd be e-mail címedet is azért, hogy megköszönhessük neked adományodat és támogatási szerződést állíthassunk ki neked! 

carousel image

Havi adományoddal biztonságot adsz a krónikus betegséggel élő táborozóknak, egyesületünknek pedig fenntarthatóságot nyújtasz. Hisz így bátrabban merjük megtervezni táborainkat és könnyeben tudunk gyermeklétszámot kalkulálni. Havonta adományozhatsz a "Debit Direct" programunkon keresztül, azaz aláírsz egy támogatási szerződést, amelyet bankod feldolgoz és utána havonta az általad jóvá hagyott összeget átutalja bankszámládról közvetlenül egyesületünk bankszámlájára. 

VAGY 

Havonta adományozhatsz közvetlenül honlapunkon keresztül a "Havi adományozás" gomb segítségével. Ebben az esetben a fizetés havonta történik a bankkártyádon keresztül. A fizetéseket az EuPlatesc.ro (EuroPayment Services) fizetésfeldolgozó végzi. Mindkét esetben további információt kérhetsz, vagy leállíthatod a havi adományozást, ha e-mail-en vagy telefonon felveszed velünk a kapcsolatot. Keress minket a donate@yuppicamp.ro e-mail címen vagy a +40 (747) 283 845-ös telefonszámon.  

carousel image

Mivel foglalkozik a Yuppi Camp, és miért bízzak meg a szervezetben?

plus icon minus icon

A Yuppi Camps ingyenes élményterápiás táborokat és tevékenységeket szervez rákbeteg, diabéteszes vagy más autoimmun betegséggel élő gyermekeknek és fiataloknak, családjukkal együtt, folyamatos orvosi ellátást biztosítva nekik. 

Mi vagyunk az első olyan tábor Romániában, amely a SeriousFun Children's Network által alkalmazott forradalmian új módszert, az élményterápiát alkalmazza. A módszer sikerét annak köszönheti, hogy a beteg gyermekek olyan tevékenységeken vesznek részt, amelyek révén felfedezik saját képességeiket és erősségeiket, ezáltal pedig nő az önbizalmuk. A Yuppi táborokban a gyermekek és a szülők olyan tevékenységeken vesznek részt, mint a lovaglás, evezés, íjászat, magaskötélpályán való mászás, bűvészet, kézműveskedés és színjátszás. 

 2011 óta 1722 táborozó részesült ezekben az életeket megváltoztató tapasztalatokban, 1457 önkéntes segítségével és bátorításával. 32 tábort, 2 családi hétvégét és 13 online tábort és foglalkozást szerveztünk, valamint országszerte 100 szakorvos támogatását élvezzük.

Milyen hatással van az adományom?

plus icon minus icon

Nagylelkűséged sokkal többet jelent puszta számoknál. Nagylelkűségeddel gyermekkort ajándékozol. Egy gyermekkor, ahol a rákbeteg, diabéteszes vagy más autoimmun betegséggel élő gyermekek magaskötélpályán másznak, először életükben lovagolnak, csukott szemmel is íjvesszőik célba találnak, és olyan barátokat szereznek, akikkel betegségükről beszélgetnek. Nagylelkűséged bátorságot ad a krónikusan beteg gyermekeknek. 

De ha szereted a számokat: 25 lej adomány egy óra egészségügyi ellátást jelent a táborban. 50 lejbe kerül egy csomag nyílvessző az íjászat programhoz. 100 lejnyi adományod fedezi a táborban tartózkodó gyermek napi háromszori étkezésének költségeit. 

Bővebben az Éves jelentésben olvashatsz rólunk.

Miért adományozzak?

plus icon minus icon

Mert  a krónikus és súlyos beteg gyerekek nap mint nap megküzdenek a betegség nevű szörnyeteggel. De segítségeddel, a Yuppi táborokban megszelídíthetik ezt a szörnyeteget. És nagylelkűséged ebben segít nekik! Egyszeri adományoddal hozzajárulsz az idei nyári táborok megszervezéséhez. Veled együtt táborozóinknak felejthetetlen élményeket tudunk nyújtani. Havi adományoddal biztonságot és reményt nyújtasz a krónikus és súlyos beteg gyermekeknek, hogy jövőre is visszatérhetnek táborainkba.További információkért kérünk vedd fel velünk a kapcsolatot!

carousel image
contact person image

Andrei Bulearcă

Koordinátor - Magánszemélyi adományszervező