Táborhely

Egyesületünk a táborok helyszínéül a Maros megyében, Mezősályi helység (sat Şăulia) szélen található Andrei Provita központot (www.tabarasaulia.ro) bérli.

Gyerekek szállása

A tábor ideje alatt a gyerekek 8 ágyas, frissen felújított faházikókban laknak, melyekhez külön fürdőszoba tartozik. A kísérő önkéntesek szállása közvetlenül a gyerekházak mellett van.

Az étkezések során a teljes tábor jelen van; naponta ötször minannyian együtt eszünk a tábori ebédlőben. A tábori konyhán  a gyerekek speciális étrendjének (diabetikus, vegetáriánus, laktózérzékeny, gulténérzékeny) megfelelő ételek készülnek.

Orvosi szoba

A tábor ideje alatt a központ területén berendezünk egy Orvosi Szobát, mely az egészségügyi csapat rendelkezésére áll. Ezt a szobát kellő eszközökkel és orvosságokkal látjuk el annak érdekében, hogy a tábor ideje alatt a betegségtípussal kapcsolatban felmerülő problémákat gond nélkül el lehessen látni.

Programhelyszínek

A táborhelyen sok a fás, -árnyékos hely és a nagyobb nyitott terület is, sőt egy mászófal és halásztó is tartozik a területhez. Ezért minden program a táborhely kapuin belül zajlik, így nincs szükség külön utazgatásra.

Megközelítés

A táborhely a következőképpen megközelíthető:

  • Vonattal

A legközelebbi vonatállomás Marosvásárhelyen van, ami kb. 30 km távolságra található Mezősályitól. Érkezőket fel tudunk venni az állomáson autóval és beszállítjuk őket a tábor területére. Erről kérjük időben értesítsenek.

  • Busszal

Számos buszjárat közlekedik Mezősályi irányába. Ajánljuk elsősorban a következő honlapot: www.autogari.ro. Ugyanakkor, a környékbeli kis járatok ritkán vannak itt feltüntetve, ezért ajánlott telefonon érdeklődni a marosvásárhelyi buszállomásnál. Hasonlóan a vonattal érkezőkhöz, busszal érkezőket is be tudunk szállítani autóval a táborba, amennyiben erről időben értesülünk.

  • Autóval

A Marosvásárhely irányából érkezőknek ajánljuk a következő útvonalat a kék 152A majd a kék 151A útak mentén: Tg. Mureş – Sâncraiu de Mureş – Nazna – Berghia – Band – Grebenişu de Câmpie – Şăulia

A Kolozsvár irányából érkezőknek ajánljuk a következő útvonalat, a piros 16 majd a kék 151-es út mentén: Cluj Napoca – Apahida – Ghrişu Român – Mociu – Cămăraşu – Sărmăşel – Sărmaşu – Miheşu de Câmpie – Şăulia.

Bent, a falu területén figyelje a Yuppi Tábort jelző színes táblákat.

 

A tábor szülő szemmel:

 „A tábor előtt a gyerekemnek gyakran volt félelemérzete, nem aludtunk éjjel, mert mind féltünk, hogy hipózni fog. Ugyanakkor sehova sem mert elmenni a barátaival. A tábor óta mindenről teljesen másképp beszél. Ha nagy a cukorszintje, akkor sírás helyett inkább elmegy sportolni. Sokat tanult, többet tud mint az anyukája, megváltozott. Azelőtt ok nélkül ideges volt, most viszont vidámabb. Továbbá az sem elhanyagolandó, hogy a táborban jobb értékei voltak, mint itthon. Nem történt még ilyen jó dolog velünk. A gyerek hazáig sírt, hogy legalább még egy napot szeretett volna maradni. Az idegeire és a cukorszintjére is jó hatással volt, sokat tanult, sokat látott. Óriási csoda volt ez nekünk, szinte napi szinten emlegeti a tábort. Minden gyereknek és szülőnek ki kell ezt próbálnia.” (Egy táborozó édesapja)