Tábori önkéntesség

Tábori Önkéntesek egy héten keresztül táboroztatják a gyerekeket, foglalkoznak velük, és mindig mellettük állnak. Különböző feladatkörben dolgoznak a tábor ideje alatt is, mindannyian hozzájárulva egy kis szelettel az élményterápia megvalósulásához. 2o16-tól magyar és román anyanyelvű önkéntesek jelentkezését várjuk a következő feladatkörökre.

 • HaziManokHáziManók: ők a pót anyukák és -apukák, akik a mindennapi apró-cseprő dolgokat irányítják, egész nap ők vannak egy adott gyerekcsoporttal, kísérik őket a programokra, játszanak, beszélgetnek velük, elsimítják a felmerülő konfliktusokat, és a legfontosabb: lelkesítik, motiválják, támogatják a gyerekeket.

 

 • MenoManok

  MenőManók: ők a gyerekeknek szánt nappali programokat, foglalkozásokat készítik elő és vezetik le. Este pedig mindenféle jelmezbe bújva nagy kalandra hívják a gyerekeket olyan  játékok során mint az “Olümposz Istenei”, “Félsziget Fesztivál” vagy “Oscar Gála”.  Menő Manókat a következő feladatkörökre keresünk: evezés, fotózás, lovaglás, zene, színjátszás, magaskötélpálya/ mászás, íjászat, kézműves, beszerző illetve Minimanók, akik a legpicibb táborozók aktív jólétéről és foglalkoztatásáról gondoskodnak. Játszótereznek, mesélnek, mondókáznak a babákkal, amíg a szüleik izgalmas programokon vesznek részt.

 

 • DokiManokDokiManók: ők az egészségügyi csapat, akik civilbe öltözve, fehér köpeny nélkül, láthatatlanul is biztosítják a gyerekek testi biztonságát. Van köztük orvos, egészségügyi asszisztens, dietetikus és gyógytornász. Ha éppen nem látnak valamely egészségügyi problémát, akkor ők is becsatlakoznak a tábori létbe, a mókás programokba, így garantáltan más oldalukról ismerik meg ők is a gyerekeket és a gyerekek is őket. Részletes feladatköri leírás itt.

 • FőManók: ők a tábor általános vezetéséért és az átfogó szervezésért felelős személyek. Ebbe a csapatba csak akkor jelentkezz, ha már részt vettél legalább egy Yuppi Táborban.

 

Az ideális tábori Manóunnamed

 • A jelentkezési határidő lejártakor van már 20 éves;
 • Beszél magyarul és románul is (legalább középszintű nyelvismeret);
 • Részt vesz a tábor előtti önkéntesképzésen, a VígEnd-en;a mászós önkéntesnek jelentkezők pedig egy általunk szervezett képzésen;
 • A tábor teljes időtartama alatt jelen tud lenni, beleértve a tábor előtti és utáni felkészítő és lezáró napokat;
 • Szeret gyerekekkel játszani, fiatalokkal beszélgetni és hajlandó jólétükért sokat futkosni táborunkban.

VÍGEND IDŐPONTJA2018. május 4. 14 óra – méjus 6. 14 óra, Dokimanóknak május 5. 17 óra – május 6. 14 óra

TÁBORAINK: 

Kamasz diabéteszes turnus (RO): 2018. július 13. -július 22. – 13-18 éves diabétesszel élő fiatalok számára

Kölyök diabéteszes turnus (HU): 2018. július 27.- augusztus 5. – 7-13 éves diabétesszel élő gyerekek számára

Kamasz/kölyök Onkológia/JIA turnus (HU)2018. augusztus 17. –  26. – 10-18 éves daganatos beteg fiatalok számára

Családi Tábor (RO)2018. augusztus 29.- szeptember 2.-  0-10 éves daganatos gyerekek és családjaik számára

Bővebb információk a Családi Táborról, itt.

A zárójelek azt mutatják, hogy 2018 nyarán a kamasz onkológiás-  és kölyök diabéteszes  turnusok hivatalos kommunikációs nyelve a magyar, a kamasz diabéteszes turnusé és a családi táboré pedig a román nyelv lesz.

Jelentkezéssel kapcsolatos részletes információkat találsz a Önkéntes jelentkezés! menüpont alatt!

További információk: Halász Csilla önkéntes koordinátor, volunteer@yuppicamp.ro.