Tábori programok

A tábor számos új lehetőséget, kihívást, játékot és sok új barátot kínál minden egyes táborozónk számára!

Nappali programjaink a következők:

  • Fotográfia

A fotózás során a gyerekek új, változatos szemszögből tekinthetnek a világra és önmagukra.

  • Kézműves

A különböző témájú kreatív műhelytevékenységek elősegítik a kreatív gondolkodást és képzeletet, valamint serkentik a kézügyességet. Ezen túl nagyszerű lehetőség az ismerkedésre.

„Volt egy fiú, aki a barátnőjének vart szívet, mert ő ajándék nélkül mégsem mehet haza.” (Kata, manó)

  • Színjátszás

Estélyi ruha, bájos vagy nevetséges kalap, karneválruha és kiegészítők… Mind-mind a színjátszás kellékei. A gyerekek jobban megismerhetik egymást, szárnyalni hagyhatják művészi tehetségüket. Ha csak rövid időre is, de igazi lovagokká, hercegnőkké vagy nevetséges figurákká válhatnak.

„… a tiniket meggyőzzük, hogy bátran merjenek játszani” (Gyulus, manó)

  • Zene

Hangszeres és vokális zene… Ennyi kell és a mese máris valósággá válik.

„…célunk, hogy a táborozók felszabadultabb és közvetlenebb kapcsolatba kerüljenek egymással” (Anci, manó)

  • Evezés

Egy kis kenuzás a tavon mindig jókedvre derít. A MenőManóktól kapott feladatok teljesítése során a gyerekek észrevétlenül megtanulnak evezni.

  • Íjászat

A fák árnyékában került kialakításra az íjászpálya. A tevékenység során erős koncentrációra van szükség, ahol a bátor és kitartó résztvevők biztosan célba találnak.

„Az íjászatot különböző módon műveltük, bekötött szemmel vagy fekve” (Boti, táborozó)

  • Lovaglás

A Yuppi Tábor résztvevői lovagolhatnak és a tábor során több alkalommal lovak közelében tevékenykedhetnek. Ez az élmény derültséget és bátorságérzetet kelt a gyerekekben.

„Az előtt egy ló közelébe sem tudtam menni, most meg, ha nem is vágtattam, de kijelenthetem, hogy igen, felültem egy lóra, és nem is estem le.” (Adél, táborozó)

  • Mászás a magaskötélpályán

A tábori helyszínen kialakított kötélpályával, óriás létrával vagy mászófallal való megküzdés a bátor táborozók számára óriási sikerélmény, segít a félelmek leküzdésében és a saját határok túllépésében.

„Nagyon jó volt…Be volt kötve a szemem és hogy teljesen rá bíztam magam arra az emberre, aki tartotta a kötelet, hogy hallom, hogy alattam csobog a víz, hogy bármelyik pillanatban beleesek, de aztán nem estem bele.” (Adél, táborozó)

Az este beköszöntése összegyűjti a tábori manókat és a résztvevőket, akik a gondosan előkészített ESTI NAGY JÁTÉKOKon vesznek részt. Az élmény és a szórakozás elengedhetetlen, de nem hiányozhatnak a gyerekek teljes odaadását megkövetelő feladatok sem, amelyek során jobban megtapasztalhatják a táborunk sajátosságait. Az első két nap után már egyetlen komor tekintet sem lehet látni. A tábort ellepi a mosolygás és az ujjongás.

A Yuppi Got Talent vagy a Tiéd a Színpad! események során a gyerekek előtérbe helyezhetik zenei és tánctehetségüket, megkereshetik az Indiana Jones kincséhez vezető térképdarabokat, visszaszerezhetik az Olimpiai Lángot, így a Menőmanók gyakran éppen a kicsik leleményességére támaszkodnak. A Diszkó-est remek lehetőség az ellazulásra és új barátságok megszületésére.

A tábor szülő szemmel:

„Boldog volt a fiúnk és szeretne újra menni. Ekkora öröm ritka dolog. Eddig bármerre volt,mindig azt hangsúlyozza, hogy ez volt a legjobb és legnagyobb élmény, sokat mesél. Azt is mindig megemlíti, hogy voltak román gyerekek is és milyen jól tudtak beszélgetni. Ez azóta is ösztönzi arra, hogy tanuljon románul, mert így majd könnyebben tud beszélgetni az új barátaival. Sőt, a román lett a kedvenc tantárgya. Érdemes volt elengedni őt, mert magabiztosabb, önállóbb lett és jobban el tudja fogadni a betegségét. Erősebb lesz a gyerek, mert rájön arra, hogy nem csak ő van ilyen helyzetben. (Egy 9 éves fiú édesanyja)