Táborunk

Táborunk az egyetlen szervezet Romániában, mely az élményterápia/ terápiás rekreáció innovatív módszerét alkalmazza. Tábori működésünk és tevékenységeink ez alapján épülnek fel.

A Yuppi Tábort már hetedik éve azzal a kifejezett céllal szervezzük, hogy krónikusan beteg gyerekeknek kihívásokkal teli, de biztonságos környezetet nyújtsunk. Ebben a táborban nem a betegségé a főszerep, hiszen olyan programokban veszünk részt közösen, amelyek tele vannak érdekes kihívásokkal, ahol a gyerekek igazán önmaguk lehetnek. Biztonságos környezetet teremtünk ahhoz, hogy táborozóink felfedezzék saját lehetőségeiket (és ne a korlátaikat), önbizalmuk, önértékelésük növekedjen, könnyebben teremtsenek kapcsolatokat. Hisszük, mindez hatással van fizikai állapotuk javulására is.

Kikkel táborozunk?

Táboraink krónikus betegséggel együtt elő gyerekeknek és fiataloknak szólnak. Jelenleg I-es típusú diabéteszes, juvenilis idiopathias arthritis-os (JIA) és onkológiai betegséggel élő, magyar és román anyanyelvű gyerekeket és fiatalokat áll lehetőségünkben fogadni.

Idén is egy más típusú tábornak is otthont ad majd a Yuppi, ez pedig 0 – 10 év közötti onkológiai betegségben élő gyerekeknek és családjaiknak szól.

Táborozóink lelki és testi biztonságát, illetve az izgalmas programok levezetését szolgálja táborunk számos lelkes felnőtt önkéntese. Ők 4 csoportba oszthatóak: HáziManók – kísérők; MenőManók – csoporttevékenységek és foglalkozások levezetéséért felelős személyek; DokiManók – egészségügyi csapatunk; és a FőManók – a tábori élet szervezéséért felelős vezetőség.

Táborozóink maximális egészségügyi biztonságát szolgálja a szakorvosokból (diabetológus, onkológus, gyerekgyógyász), egészségügyi asszisztensekből és dietetikusból álló egészségügyi csapat, akik a tábor teljes ideje alatt jelen vannak  fehér köpeny nélkül.

A táborok különlegessége, hogy két nyelven, azaz románul és magyarul folyik minden tevékenység. A fontos információk mindig elhangzanak mindkét nyelven románul és magyarul beszélő önkénteseink tolmácsolása révén.

TÁBORNAPTÁR 2018

 

hudatumok

 

Melyek a részvételi feltételek?

1. Táborainkban a részvétel teljesen ingyenes. Ez magába foglalja a szállást, az összes étkezést (reggeli, tízórai, ebéd, uzsonna, vacsora, pótvacsora), a programokon való részvételt és az anyagköltséget.

2. Kérjük az oda- és visszautazásáról gondoskodjanak. Ennek költségét a családoknak kell vállalniuk.

3. A tábor teljes időtartama alatti részvétel szükséges.

4. A családi táborba való jelentkezés feltétele, hogy a család összes tagjának részt kell vennie a táborban! (ONKOLÓGIAI betegséggel élő gyerek, szülők és testvérek)

Ha Gyerektáborba szeretnél jelentkezni, azt megteheted ITT, ha a Családi tábor a nektek megfelelő, akkor ITT jelentkezhettek.

Szülők mondták:

Bíztatok minden szülőt, hogy semmiképp se hagyják ki a tábort. Másképp olyasmiről marad le a gyerekük, amit el sem tudnak képzelni és be sem tudják pótolni sajnos. Első alkalommal nehéz elengedni, de utána már a gyerekek és a szülők is alig várják a nyarat.”

Félretéve minden bókot, bátran kijelenthetjük, hogy a fiúnknak egy életre szóló élmény volt a Yuppi Tábor. (…) Mi, szülők, minden részletét nem tudjuk a tábor működésének (és nem is kell tudjuk), de annyit biztosan állíthatunk külsőkként is, hogy valamit erősen jól végeznek ott.