Locația

Taberele noastre se desfășoară în Complexul Turistic Andrei (www.tabarasaulia.ro), care se află la marginea satului Șăulia, din judeţul Mureş.

Găzduirea copiilor

Copiii sunt cazați în căsuţe cu 8 paturi, proaspăt renovate și echipate cu baie proprie. Căsuţele voluntarilor însoţitori se află în imediata vecinătate a celor destinate copiilor.

Toți participanții din tabără – copii și voluntari – iau masa împreună, de cinci ori pe zi, în sala de mese. Meniurile copiilor se prepară în bucătăria taberei și sunt special concepute în funcție de starea lor medicală (meniu diabetic, meniu vegetarian, meniu pentru copiii care suferă de intoleranță la lactoză sau gluten).

Camera medicală

Pe perioada taberei, în cadrul complexului turistic este amenajată o Cameră Medicală pentru echipa de îngrijire a sănătății. Acest cabinet este echipat cu medicamentele și instrumentele medicale necesare asigurării unor servicii optime de îngrijire.

Unde se desfășoară activitățile?

În cadrul complexului turistic în care are loc tabăra există numeroase spații umbrite de copaci, dar și un spațiu mare, deschis. În afară de acestea, tabăra mai oferă și un lac pentru pescuit și un teren pentru cățărat, cu perete de escaladă.  Astfel, toate activitățile se desfășoară în interiorul taberei, nefiind necesare deplasările.

Cum ajungi în Tabăra Yuppi?

În tabără se poate ajunge în următoarele moduri:

  • Cu trenul:

Cea mai apropiată stație de tren este la 30 km distanță de Șăulia, în Târgu Mureș. Putem asigura transportul cu mașina din gară la tabără, dacă este necesar. În cazul în care aveți nevoie de un astfel de serviciu, vă rugăm să ne anunțați din timp.

  • Cu autobuzul

Sunt mai multe linii de autobuz care circulă prin Șăulia sau prin apropierea satului. Vă recomandăm site-ul următor: www.autogari.ro. Cu toate acestea, cursele mici nu sunt întotdeauna afișate pe site. Pentru mai multă siguranță, vă puteți interesa telefonic la autogara din Târgu Mureș.

În cazul în care este necesar, putem transporta participanții cu mașina de la autogară până în tabără. Ca și în cazul celor care călătoresc cu trenul, vă rugăm să ne anunțați din timp dacă aveți nevoie de un astfel de serviciu.

  • Cu mașina

Pentru cei care sosesc cu mașina din Târgu Mureș, recomandăm traseul albastru 152A, pe direcția Târgu Mureş – Sâncraiu de Mureş – Nazna – Berghia – Band – Grebenişu de Câmpie – Şăulia.

Pentru cei care sosesc din direcția Cluj-Napoca, recomandăm traseul roșu 16, iar apoi traseul albastru 151: Cluj Napoca – Apahida – Ghrişu Român – Mociu – Cămăraşu – Sărmăşel – Sărmaşu – Miheşu de Câmpie – Şăulia.

Pe teritoriul satului Șăulia, fiți atenți la indicatoarele colorate, marcate YUPPI.

Ce spun părinții copiilor participanți?

„Înainte să participe în tabără, copilului meu îi era foarte frică să nu facă hipoglicemie. Nu dormeam nopțile de teamă. În același timp, nu avea curajul să meargă nicăieri cu prietenii lui. De când s-a întors din tabără, privește totul cu alți ochi. Dacă are glicemia mai mare, în loc să plângă, merge să facă sport. A învățat multe. Știe mai multe decât mama lui, s-a schimbat. Înainte era nervos fără motiv. Acum e vesel. Este de amintit și faptul că în tabără a preluat valori umane pozitive, care îl ajută foarte mult.” (Mama unui participant)