Tabăra noastră

Suntem prima tabără din România care utilizează metoda revoluţionară numită terapie prin experienţă. În Bátor Tábor, tabăra din Ungaria de unde ne-am inspirat, am învăţat acest principiu profesional care este recunoscut și aplicat în întreaga lume. Succesul recreerii terapeutice rezidă în faptul că beneficiarii participă la activităţi şi exerciţii prin care au posibilitatea să-şi descopere propriile abilităţi şi talente (în nici în caz limitările) și astfel să-şi îmbunătăţească încrederea în sine. Aceste experienţe au un efect benefic asupra stabilizării simptomelor fizice. În conformitate cu această metodă, programul taberei a fost conceput astfel încât să fie intens, antrenant, dar şi distractiv. Creăm un spațiu plin de provocări pentru copii, dar oferim și siguranța fizică şi psihică necesară pentru abordarea noilor sarcini. Noi asigurăm oportunităţi pentru copiii participanți, iar schimbarea se întâmplă în ei.

Cine se poate înscrie în Taberele Yuppi?

Taberele noastre li se adresează copiilor și tinerilor cu boli cronice. În prezent, taberele le sunt dedicate copiilor și adolescenților cu diabet, boli oncologice și artrită reumatoidă juvenilă (ARJ) de etnie maghiară și română, din România. Pentru fiecare tabără, sunt prevăzute limitele de vârstă ale participanților, conform tabelului de mai jos. În 2018, vor avea lor 4 tabere Yuppi. Dintre acestea, 3 le sunt dedicate copiilor, iar una familiilor care au un copil cu boli oncologice.

În tabăra pentru familii aşteptăm copii cu boli ONCOLOGICE, cu vârsta între 0 și 10 ani, împreună cu părinţii, fraţii şi surorile lor.

 

CALENDARUL TABERELOR 2018

 

 rodatumok

Care sunt condițiile de participare?

  1. În taberele noastre, participarea este GRATUITĂ. Asigurăm cazarea, toate mesele (mic dejun, gustare, prânz, gustare, cină, gustare), participarea la activități și acoperirea cheltuielilor cu materialele necesare activităților.
  2. Costul transportului la și de la tabără este acoperit de familie.
  3. Participarea este necesară  pe  toată durata  taberei!
  4. IMPORTANT! Condiţia de participare la Tabăra pentru familii este ca toţi membrii familiei să fie prezenţi în tabără (copil cu boală ONCOLOGICĂ, părinţi, fraţi şi surori – dacă are).

Detalii privind procesul de înscriere pot fi găsite AICI, în cazul TABEREI PENTRU COPII şi AICI, în cazul TABEREI PENTRU FAMILII.

Siguranța copiilor, o prioritate pe tot parcursul taberelor

Pentru garantarea siguranței participanților, precum și pentru coordonarea activităților, în organizarea taberelor e implicat un număr mare de voluntari adulți, entuziaști ai cauzei. Ei sunt clasificați în patru grupe: „Amicii Gazdă” – sau însoțitorii, „Amicii de Joacă” – sau responsabilii pentru conducerea activităților de grup, „Amicii Medicali” – sau echipa de îngrijire a sănătății și „Amicii Şefi” –responsabilii pentru organizarea vieții din tabără.

Echipa medicală este formată din rezidenți și specialiști, asistenţi medicali, dieteticieni şi kinetoterapeuți, care fac tot posibilul ca toţi copiii să participe la orice tip de activitate, asigurând monitorizarea lor medicală 24 de ore din 24.

Taberele prin ochii părinților

„Putem spune cu toată convingerea că Tabăra Yuppi a fost pentru băiatul nostru o experiență de neuitat. Voi aduce și câteva argumente: când, la încheierea taberei, am mers să îl luăm pe fiul nostru și a trebuit să plece printre primii din tabără, viteazul băiețaș a început să plângă. Nu a reușit să-și stăpânească sentimentele. Asta se întâmplă foarte rar. În mașină, pe drumul spre casă, a vărsat lacrimi amare, alternând starea letargică, datorată părăsirii taberei, cu momente de extaz – când vorbea despre prietenii și experiențele din tabără. Avea o brățară pe care a purtat-o multe săptămâni și care îi amintea permanent de Tabăra Yuppi. În plus, la sfârșitul verii, când l-am întrebat, împreună cu soția, ce i-a plăcut cel mai mult în vara care a trecut, a dat următorul răspuns: 1. Tabăra Yuppi; 2. Tabăra Yuppi; 3. Tabăra Yuppi; 4. Madrid stadionul lui Real Madrid; 5. Tabăra de dans. Cred că nu mai e nevoie de explicații suplimentare.

Dacă l-am trimite din nou pe băiatul nostru în tabără? Nu există nicio îndoială. Răspunsul este categoric da. Oricum, el nu trebuie trimis sau convins deloc. Ar fi primul care ar fi acolo dacă ar primi invitație.

În concluzie, noi, părinții, nu cunoaștem toate detaliile funcționării taberei – și nici nu trebuie să le cunoaștem –, dar, ca persoane din exterior, putem spune un lucru: ceva merge extrem de bine acolo.” (Tatăl unui participant)