Voluntariat în tabără

Voluntarii Taberei timp de o săptămână se ocupă de copii, organizează programe şi sunt lângă ei tot timpul.   Lucrează la diferite sarcini şi pe durata taberei, cu toţii contribuind cu o feliuţă la realizarea terapiei experienţiale. Aceste sarcini sunt următoarele: 

  • Amicii Gazdă: HaziManokei ţin  locul mămiciilor şi tăticilor, sunt cei care ghidează miciile lucruri care trebuie făcute zi de zi, ei sunt cu un anumit grup pe tot parcursul zilei, conduc copii la programe, se joacă, comunică cu ei, mediază conflictele apărute, şi cel mai important: îndrumă, motivează, încurajează copii.

 

  • Amicii Joacă: MenoManokei sunt cei care pregătesc şi susţin programele pe parcursul zilei pentru copii, iar seara apar în costumaţii haioase invitând copii la diferite aventuri, prin jocuri cum ar fi “Zeii lui Olimp”, „Peninsula”, „Gala Oscar”. Căutăm amici joacă la următoarele programe: canotaj, foto, călărit , muzică, teatru, căţărare, tir cu arcul, lucru manualși Miniamici, cei care se ocopă de bunăstarea activă a celor mai micuți participanți al taberei. Ies cu ei pe terenul de joacă, le spun povești și formează rime, în timp ce părinții lor participă la diverse programe distractive.

 

  • Amicii Medicali: DokiManokei sunt echipa medicală, cei care în civil, fără halat alb, chiar şi invizibil realizează siguranţa corporală a copiilor. Printre ei se află medici, asistenţi medicali, dieteticieni și kinetoterapeut. Dacă nu văd vreo problemă medicală, atunci  se alătură şi ei vieţii de tabără, în programele hazlii, aşa că garantat se vor cunoaşte  printr-o altă perspectivă cu copii.

 

  • Amic Furnizor: este amicul cel mai important din tabără deoarece el ne aduce, cumpără tot ce este necesar atât pentru derularea activităților cât și pentru nevoile personale din orașul apropiatJ Aici căutăm voluntari cu permis de conducere și experiență.

 

  • Amicii Principali: ei sunt responsabili pentru conducerea generală şi organizarea cuprinzătoare a taberei. În această echipă înscrie-te doar dacă ai participat în cel puţin o Tabără Yuppi.

 

Amicul de tabără idealunnamed

  • La sfârşitul perioadei de înscriere are cel puţin 20 de ani;
  • Participă înaintea taberei la trainingul pentru vountari și sesiunea de formare înaintea taberei;iar Amicul de Cățărat la un training de pregătire;
  • Poate fi prezent pe tot parcursul taberei, implicit şi zilele dinaintea taberei pentru pregătire şi închiderea de după;
  • Îi place să se joace cu copii, să comunice cu tinerii şi este dispus să alerge mult în tabără pentru buna lor dipoziţie.

Data Trainingului pentru voluntari “WECan”4 mai ora 14 – 6 mai ora 14 2018, pentru Amici Medicali 5 mai ora 17 – 6 mai ora 14.

Tabăra 1. Adolescenţi cu diabet (Ro) 13-22 Iulie 2018 – adolescenţi între 13-18 ani cu diabet

Tabăra 2. Juniori cu diabet (Hu) 27 iulie- 5 august 2018 – copii între 7-13 ani cu  diabet

Tabăra 3Adolescenţi/Juniori Oncologie/AJI  (HU) 17-  26 august 2018– adolescenţi între 10-18 ani cu boli oncologice

Tabăra 4. Tabăra de familie (RO)  29 august – 2 septembrie 2018, copii între 0-10 ani cu boli oncologice și pentru familiile lor

Mai multe detalii despre Tabăra de Familie aici. 

Prescurtările din paranteză arată limba de comunicare oficială în tabăra respectivă. De exemplu, în tabăra cu semnul Ro, întrunirile după prânz vor fi ținute în limba română, iar cele semnalate cu Hu în limba maghiară. 

Informaţii detaliate legate de înscrieri găseşti la Înscriere voluntari !

Mai multe detalii: Halász Csilla coordonatoarea de voluntari, volunteer@yuppicamp.ro.