Sponzorizează 20%

Sprijină Yuppi Camp cu 20% din impozitul pe profit/ venit, GRATUIT, reducând impozitul datorat statului!
Anul 2023

Sponsorizare în limita a 20% din impozitul pe profit/ venit.

Anul 2022

Sponsorizare retroactivă dacă sponsorizările făcute în 2022 nu au atins plafonul maxim stabilit de lege.

Direcționează 20% din impozit spre Yuppi Camp.

Alegerea Companiei

Formatul atributului CUI este invalid!
Acest CUI nu este prezent în baza de date Openapi. Te rugăm să introduci datele companiei manual în câmpurile de mai jos!

Datele sunt cele publicate de Ministerul de Finanțe și ne sunt puse la dispoziție de openapi.ro

Datele companiei

Date de contact

Suma învestită

Completarea câmpului este necesară!
generază pdf-ul
Acest site este protejat de reCAPTCHA și se aplică Politica de confidențialitate și Termenii și condițiile Google.

Am fost singur în lupta cu boala Mărturia lui Bogdan Bob Rădulescu

icon
carousel image
left arrow right arrow

Îmi amintesc când mă ajuta mama să mă ridic din pat și eu nu voiam. Erau zile în care nu mai aveam putere, nu mai aveam chef să lupt. Durerile în corp erau îngrozitoare.

Eu eram copil când mi-a apărut artrita juvenilă, dar când mergeam la spital, în fața cabinetului de reumatologie-balneologie, stăteam doar cu oameni de 80 de ani… Îmi zicea cineva mai în vârstă: nu-i posibil, nu-i normal ca un tânăr, ca un copil sănătos să înceapă să sufere din interior de niște afecțiuni…

Am văzut la Yuppi Camp, ori de câte ori am fost în vizită, copii bolnavi cronic care se joacă exact așa cum trebuie să se joace copiii sănătoși într-o tabără, dar fiecare știe și simte că celălalt e ca el. Există acest grup unit, hai să zicem, de aceeași cauză, dar mai degrabă e unit de aceeași durere. Dar ei măcar sunt împreună. Eu am fost singur. Poate m-ar fi ajutat să nu fiu singur atunci.

Yuppi Camp nu tratează efectele. Yuppi Camp este un tratament de profunzime. Este vindecarea asta de grup, unde oamenii văd că nu sunt singuri, nu luptă singuri. Yuppi Camp e partea nevăzută a icebergului de sub ocean. Acolo este suportul emoțional, acolo e joaca, energia pozitivă, acolo e emoția. Acolo sunt acele lucruri care ajută enorm ca acea pastilă, administrată împotriva efectelor, să-și facă efectul.

Taberele Yuppi Camp sunt taberele pe care nu le-am avut eu ca și copil. Dar sunt taberele pe care mi le-aș fi dorit. Eu nu mai pot da timpul înapoi, nu mai pot avea o tabără care să mă ajute să mă confrunt cu această boală cumplită. Dar mulți copii pot avea încă această șansă. Tu le-o poți oferi! 

Alungă-le singurătatea! 

Yuppi Camp sunt tabere gratuite de terapie prin experiență adresate copiilor cu cancer, diabet sau alte boli autoimune și familiilor lor. În tabără, copiii participă la activități precum echitație, canotaj, tir cu arcul, alpinism, lucru manual, fotografie, teatru și muzică, activități prin care au posibilitatea să-și descopere propriile talente și abilități, pentru a-și îmbunătăți încrederea în sine. Facem acest lucru din 2011, iar în fiecare an, de tabere beneficiază 250 de copii bolnavi cronic. 

Boala izolează! Alege să fii alături de un copil bolnav cronic!


Bogdan Bob Rădulescu,

Actor, activist & Ambasador Yuppi Camp





Despre modul de susținere

icon
Anul 2023

Folosește butonul de mai jos, completează contactul și virează suma dorită în contul Asociației până pe 31 decembrie.

Model de contract Detalii fiscale Declarația 107

Pentru companiile plătitoare de impozit pe profit

Cheltuielile cu sponsorizarea se scad din impozitul pe profit, în limita a 20% din acesta, dar nu mai mult de 7,5‰ (la mie) din cifra de afaceri. Diferența de 80% din impozitul datorat se va vira către bugetul de stat, la termenele prevăzute de codul fiscal. Sponsorizările se pot deduce trimestrial (de exemplu, sponsorizările plătite până la 30 martie pot fi deduse, în limitele precizate mai sus, din impozitul de plată la 25 aprilie) sau anual (sponsorizările efectuate în cursul unui an fiscal vor fi deduse, în limitele legale, din impozitul de plată la 25 martie al anului următor).

Pentru PFA

PFA-urile pot face cheltuieli cu sponsorizarea, deductibile în limita a 5% din venitul net, stabilit ca diferență între venit brut și cheltuieli deductibile, altele decât cheltuielile cu sponsorizarea.

Pentru companiile plătitoare de impozit pe venit

Societățile comerciale plătitoare de impozit pe venit care efectuează sponsorizări, potrivit prevederilor Legii nr. 32/1994, cu modificările și completările ulterioare, pentru susținerea entităților nonprofit și a unităților de cult, care la data încheierii contractului sunt înscrise în Registrul Entităților/Unităților de Cult pentru care se acordă deduceri fiscale potrivit art. 25 alin. (4^1), scad sumele aferente din impozitul pe venituri până la nivelul valorii reprezentând 20% din impozitul pe venit datorat pentru trimestrul în care au înregistrat cheltuielile respective. Diferența de 80% din impozitul datorat se va vira către bugetul de stat, la termenele prevăzute de codul fiscal. Pentru impozitul pe venit, sponsorizările se pot deduce doar trimestrial (de exemplu, sponsorizările efectuate până la 30 martie pot fi deduse, în limitele precizate mai sus, din impozitul de plată la 25 aprilie). Pentru aceste companii sponsorizările nu se pot face și anual pentru toate trimestrele anterioare.

Anul 2022

Dacă sponsorizările făcute în 2022 nu au atins plafonul maxim stabilit de lege, completează contractul cu suma nealocață rămasă și depune la ANAF Declarația 177 până pe 25 decembrie. ANAF va vira suma în contul nostru.

Model de contract Detalii fiscale Declarația 177

Conform Ordinului 1679 / 2022, sponsorizările deductibile din impozitul pe profit sau pe veniturile microîntreprinderilor, pot fi făcute în termen de 6 luni de la termenul legal de depunere a declarației anuale de impozit pe profit, respectiv a declarației de impozit pe veniturile microîntreprinderilor aferente trimestrului IV.

Astfel, dacă ați făcut sponsorizări deductibile în anul 2022, dar nu ați atins plafonul maxim stabilit de lege (maximum 20% din impozitul pe profit, dar nu mai mult de 0,75‰ din cifra de afaceri), aveți posibilitatea de a depune, până la 25 decembrie 2023, la ANAF declarația 177, prin care solicitați ca diferența de sponsorizare până la plafonul maxim, rămasă nealocată, să fie redirecționată către proiectele noastre.

Aceeași declarație poate fi depusă și de companiile care nu au făcut deloc sponsorizări deductibile din impozitul (pe venit sau profit) aferent anului 2022.

Procedeul este simplu, se semnează un contract de sponsorizare între companie și Asociație, precizându-se suma exactă, așa cum reiese din calculele contabile, se completează declarația 177, pentru aceeași sumă și se depune la ANAF. Din acel moment ANAF, are la dispoziție 45 de zile pentru a procesa și vira suma către noi.

Vezi cum am cheltuit banii

Descarcă rapoartele anuale Yuppi și află mai multe despre anii trecuți!

Care este impactul sponsorizării tale?

icon
1000 RON

1000 lei cheltuieli de cazare și masă (4 nopţi, 6 mese pe zi) pentru 1 medic voluntar, într-o tabără de 4 zile

1500 RON

cheltuieli de cazare și masă (4 nopţi, 6 mese pe zi) pentru 1 copil cu cancer sau diabet

5000

găzduirea în tabără a unei familii cu copil bolnav cronic (0-9 ani), inclusiv frate/soră și părinţi sănătoși, într-o tabără de 4 zile

Pentru mai multe informații te rugăm să ne contactezi!

carousel image
contact person image

László Zsuzsa

Director Fundraising, Președinte, Cofondator