Rólunk

1 RolunkA Yuppi egy felkiálltás: emeld fel a kezed és kiálltsd el magad, hogy „Yupppiiiiiii”! Meglásd, akaratlanul is mosolyogni fogsz. Ez a Yuppi Tábor módszere!

Egy család bármely tagja ha beteg lesz, aggódás és feszültség uralkodik el a családon. Ez annál hangsúlyosabb, ha ez  gyerekkel történik meg és ha krónikus, gyógyíthatatlan betegségről van szó. Egy felnőttnek is igen nehéz megbírkóznia betegsége gondolatával, egy gyereknek vagy kamasznak még nehezebb. Elhiszi, amit róla hisznek, olyan skatulyába zárják, amivel egy idő után ő is egyet kezd érteni. Megtanulja, hogy ő beteg, és épp ezért nagyon sok dologról le kell mondania az életben.
A Yuppi Tábor azt a lelkileg és fizikailag biztonságos környezetet bíztosítja táborozói számára, melyben megfeledkezhetnek a hétköznapokról, akaratlanul és önfeledten mosolyoghatnak. A sok mosolygás közben kiderül, hogy talán a betegség csak skatulya. Gyógyító nevetés – ez a Yuppi Tábor célja!

A Yuppi Tábormozgalom Egyesület 2011-ben jött létre a krónikus betegséggel együtt elő gyerekek és fiatalok ingyenes táboroztatására.

Jelenleg 1-es típusú diabéteszes, sokizületi gyulladásos és onkológiai beteg (rákos) kamaszoknak és kisgyerekeknek (7-17 év) szervezünk élményterápiás nyári tábort. 2017-ben elínditjuk első CSALÁDI ONKOLÓGIA táborunkat, amelybe olyan családokat várunk örömmel, ahol az onkológiai beteg gyerek 0-10 év közötti és elkísérik őt egy közös, élménydús, hosszú hétvégére szülei és egészséges testvérei! A jövőben szeretnénk további betegségcsoportokra is kiterjeszteni táborainkat

Táborainkat lelkes fiatalokból álló önkéntes csapat szervezi, készíti elő és vezeti. Őket Manóknak hívjuk. Van köztük orvos, mérnök, fizikus, informatikus, filozófus, újságíró, projekt-koordinátor, tréner, katona. Ami bennük közös az a lelkesedés, a szakszerűség és a vágy, hogy játszanak, hisz a tábor egy nagy kaland.

Eddig velünk táborozott több, mint 420 krónikus beteg gyerek további 235 felnőtt önkéntes kíséretében.

Nyári táborunk módszere az élményterápia/terápiás rekreáció. A Yuppi Tábor az első olyan szervezet Romániában, mely ezt az innovatív pszihológiai módszert alkalmazza.

A tábori programok célja a gyerekek önbizalmának növelése, önmagukba vetett hitük megerősítése, saját maguk elfogadásának elősegítése, ezáltal elsősorban lelki gyógyulásuk támogatása, amely a fizikai megerősödést is elősegíti. Ennek érdekében a 7 napos ingyenes táboraink programja sűrű és színes, teli kihívásokkal. Nappali programjaink közé tartoznak a kézműves, a színjátszás, a zene, a fotográgia, az íjászat, a lovaglás, az evezés, és a magaskötélpályán való mászás. Este további nagy kalandok várnak táborozóinkra: ilyenkor kreatív, felszabadító és interaktív játékokon, előadásokon vehetnek részt.

Mindeközben észrevétlenül toljuk ki képességeink határait és arra eszmélünk, hogy nem félünk kipróbálni, megtanulni, hallgatni, érteni, érezni, kifejezni, segítséget kérni és adni.

 Yuppi Beszamolo 2015

Yuppi Beszamolo 2016

Yuppi Beszamolo 2017