Isten hozott a Yuppinál!

icon
welcome to yuppi
left arrow right arrow

A betegség elrabolja a gyermekkort! A mi küldetésünk, hogy visszaadjuk ezt azoknak, akiknek oly nagy szüksége van rá. 2011 óta országszerte 1483 gyermeknek és szülőnek adtunk esélyt a gyermekkorra, a betegség miatti aggodalom nélküli napokra. 

Nem vagyunk egyedül ezen az úton, mellettünk állnak támogatóink, partnereink, önkéntesek és orvosok, akik energiájukat és idejüket, anyagi forrásaikat ajánlják fel az ügyért. Azonban sokkal több olyan gyermek van, akinek szüksége van a tábor gyógyító élményeire, ehhez pedig rád van szükségünk! Csatlakozz a Yuppi Camp nagy családjához, és ajándékozz gyermekkort! Mert minden gyermeknek jár a gyermekkor!  

László Zsuzsa
László Zsuzsa
elnök - Yuppi Tábormozgalom Egyesület
Résztvevők

A Yuppi táborok élményterápiás táborok rákbeteg, diabéteszes vagy más autoimmun betegséggel élő gyermekek és fiatalok számára. 2011 óta a Yuppi táborokban 1483 gyermek és szülő vett részt az ország minden részéről. 

Módszerünk

Az első olyan romániai szervezet vagyunk, amely a forradalmian új élményterápia módszerét használja, amely számos szempontra van pozitív hatással, többek között a gyermekek önbizalmára és függetlenségére. Az élményterápia sikere abban rejlik, hogy a résztvevők olyan tevékenységekben vesznek részt, ahol felfedezik saját képességeiket és tehetségüket, így nő az önbizalmuk. A Yuppi táborokban a krónikus beteg gyermekek és fiatalok olyan tevékenységeken vesznek részt, mint a mászás, lovaglás, evezés, íjászat, kézművesség, színjátszás és bűvészet. 


Helyszín, időszak és tábortípusok

2022-ig táborainkat a Maros megyei Mezősályiban szerveztük, idén viszont a négy tábor közül hármat a Hargita megyei Varságban és egyet pedig Mezősályiban szervezünk. Táboraink betegségtípustól és kortól függőek. 

Szakszerű segítség

Táborainkban a gyermekek mellett folyamatosan jelen vannak az önkéntesek, az egészségügyi személyzet, valamint a szervező csapat tagjai. A táborozó gyermekeket orvosok toborozzák.

A Yuppi Camp család napról napra bővül. Csatlakozz te is!

icon
color-icon-kids-color-bg

1483

résztvevő az ország minden részéből

color-icon-hands-heart-color-bg

1292

önkéntes járult hozzá a gyermekek biztonságához, kényelméhez és vidámságához a táborokban

color-icon-camp-color-bg

43

élményterápiás tábor és tevékenység

Célunk és küldetésünk

icon
carousel image
left arrow right arrow

Célunk, hogy minden romániai rákbeteg, diabéteszes vagy más autoimmun betegséggel élő gyermeknek olyan gyermekkora lehessen, ahol nem kell a betegsége miatt aggódnia.  

Küldetésünk, hogy minden krónikus beteg gyermeknek esélyt adjunk a gyermekkorhoz, biztosítva számukra azokat az erőforrásokat, amelyekre szükségük van ahhoz, hogy legyőzzék a betegség okozta akadályokat, és teljes életet éljenek.

A Yuppi Camp története

icon
carousel image
2022

Romániában először szervezünk testvértábort és az eddigi legtöbb betegségtípussal foglalkozunk táborainkban: rákbetegség, diabétesz, fiatalkori ízületi gyulladás, cöliákia, Crohn-betegség, vese hipoplázia, neurofibromatózis

2022

az első olyan tevékenység, amelyet egy kórházban szervezünk

2021

10 éves lett a Yuppi Camp! Először szervezzük meg a Yuppi Family Weekend-et rákbeteg, diabéteszes vagy más autoimmun betegséggel élő gyermekeknek és családjaiknak

2020

első online tevékenységek és táborok

2019

egyre nő a táborban fogadott betegségtípusok száma. Először fogadunk lupuszos és cöliákiás gyermeket

2017

az első családi tábor. Összesen négy nyári tábort szervezünk ebben az évben

2015

először szervezünk rákbeteg vagy fiatalkori izületi gyulladásos gyermekeknek tábort, így összesen három nyári táborunk volt ebben az évben

2014

először szervezünk két nyári tábort, diabétesszel élő fiataloknak és gyermekeknek

2013

a Yuppi táborok Mezősályiba költöznek

2012

megszervezzük az első diabéteszes fiataloknak szóló tábort és a tábor kétnyelvűvé válik (román és magyar)

2011

egy kis csapat álma valóra válik, Vármezőn megszervezzük az első Yuppi tábort diabéteszes gyermekeknek

2013

2013 the Yuppi camps move to Șăulia

Díjak és elismerések

icon
2022 – EGY KISMÉRETŰ EGYESÜLET LEGJOBB ADOMÁNYGYŰJTŐ KAMPÁNYA díj – OAMENI PENTRU OAMENI GÁLA

Az Amikor a test eltűnik, de a lélek meggyógyul című adománygyűjtő kampányunkkal megnyertük az „Egy kisméretű egyesület legjobb adománygyűjtő kampánya" díjat.

2021 – MOL GYERMEKGYÓGYÍTÓ PROGRAM díj

A Testvértábor projektünkkel megnyertük a MOL 2021-es Gyermekógyító Program Díjat

2021 – I. díj az IFJÚSÁGI GÁLÁN nonformális oktatás kategóriában

Első díjat nyertünk nonformális oktatás kategóriában a 2021-es Ifjúsági Gálán, amelynek célja, hogy elismerje mindazok érdemét, akik a romániai fiatalokkal és a fiatalokért folytatott projektekben és kezdeményezésekben vesznek részt.

2016 – III. díj a CIVIL TÁRSADALOM GÁLÁN a Szociális munka kategóriában

A Civil Társadalom Gála a Yuppi Camp és munkatársai munkáját ismeri el, akik a szociális munkát az élményterápián keresztül ültetik gyakorlatba.