Boala nu-și ia vacanță. Dar copiii bolnavi cronic au nevoie de una!

Diana era doar un bebeluș de două luni când a fost diagnosticată cu leucemie.

”Nu prea îmi amintesc multe, știu că am stat mult prin spitale, am și cicatrici de la furtunul ăla… Dar am trecut peste… Bine, mai am unele chestii, nu am voie să depun mult efort, să mă stresez prea tare, că poate reîncepe boala. Bine, la oricine se pot activa acele celule, dar la mine riscul e mai mare, că am avut deja leucemie.” 

M-am întâlnit cu Diana la finalul activității de alpinism din tabăra Yuppi. Era obosită, dar avea un zâmbet larg pe buze.

”Vai, am crezut că nu voi mai putea coborî, ai văzut că am rămas blocată în leagăn? Nu am reușit să trag de funie să mă deblochez. M-am panicat, am început să am gânduri că sigur nu o să mai cobor, că sigur o să mă lovesc și m-am speriat mai tare, dar până la urmă am coborât. Și apoi am încercat a doua oară, pentru că toți m-au încurajat.”

La a doua încercare, Diana a reușit să deblocheze funia. A fost întâmpinată de îmbrățișările unui grup de fete. 

”În tabără am avut anxietate chiar la început când am venit, nu voiam să vorbesc cu nimeni, nici cu voluntarii - amicii cum le spunem noi aici, nici cu colegii de cameră. Mi-era rușine de absolut oricine, dar acum nu îmi mai este. M-am împrietenit cu foarte mulți copii aici.”


Diana nu-și poate lăsa acasă boala. Dar în Yuppi Camp se poate distra alături de ea. Oferă-i darul unei vacanțe fără grija bolii!


Anual 400 de copii sunt diagnosticați cu diabet și 420 de copii află că au cancer, iar numărul celor diagnosticați cu o boală autoimună este chiar și până astăzi necunoscut. Anual viața acestor copii, acestor familii se schimbă de la o clipă la alta. Îngrijorarea înlocuiește micile bucurii cotidiene, devine un membru nou al familiei. Sute de planuri sunt anulate, sute de certitudini devin incertitudini. Dar o vacanță pe vară să nu fie una dintre acestea! 


Boala nu-și ia vacanță. Dar copiii bolnavi cronic au nevoie de una! Dăruiește-i Dianei și altor copii ca ea o vacanță fără grija bolii acum. P.S. Diana este un pseudonim deoarece am vrut să protejăm intimitatea familiei.

left arrow right arrow