Prima tabără din România care utilizează terapia prin experiență

Taberele Yuppi sunt tabere gratuite de terapie prin experiență adresate copiilor și adolescenților cu cancer, diabet sau alte boli autoimune și grave.

carousel image

Despre taberele Yuppi

icon
carousel image

Yuppi Camp sunt tabere gratuite de terapie prin experiență adresate copiilor și adolescenților cu cancer, diabet sau alte boli autoimune și grave, precum și familiilor lor. Suntem prima tabără din România care utilizează metoda revoluționară a terapiei prin experiență. Până acum, din 2011, în taberele Yuppi au participat 1722 de copii și părinți din toată țara. 

carousel image

Suntem prima tabără din România care utilizează metoda revoluţionară numită terapie prin experienţă. Succesul acesteia se datorează faptului că beneficiarii participă la activităţi prin care au posibilitatea să-şi descopere propriile abilităţi şi talente, iar astfel devin mai încrezători în ei înșiși. În taberele Yuppi copiii și părinții participă la activități precum echitație, canotaj, tir cu arcul, alpinism, magie, lucru manual, teatru, fotografie, muzică.

carousel image

Dat fiind faptul că în taberele Yuppi participă copii cu diferite boli incurabile, siguranţa medicală a acestora este prioritate pentru noi.

În timpul taberelor se asigură asistenţă medicală completă și permanentă, în funcţie de tipul de boală.

Echipa medicală profesionistă și foarte bine pregătită (Echipa Amicilor Medicali) este compusă din medici specialiști: oncologi, diabetologi, pediatri, medici cu alte specializări, precum și asistenţi medicali, nutriţioniști, kinetoterapeuţi.

Mare parte din munca echipei medicale se desfășoară în cadrul unui cabinet medical amenajat în funcţie de tipologia bolilor, dar cadrele medicale sunt prezente în mijlocul  copiilor de-a lungul zilei și intervin atunci când este nevoie.

Datorită personalului specializat, în timpul taberei mesele sunt special concepute să fie gustoase, dar și să respecte regimul alimentar al fiecărui copil în parte. Putem găzdui în taberele noastre și copii care suferă de intoleranţe alimentare, de exemplu cele la gluten sau lactoză, sau copii care sunt alergici la diferite alimente.

În procedura de recrutare al copiilor ne bucurăm de sprijinul a 100 de medici specialiști din toată țara. 

Taberele noastre în 2024

icon
Tabăra de Frați pentru copii cu cancer sau cu boli autoimune
subsribe to newsletter

16 - 19 iulie 2024

Tabăra de Familii pentru copii cu diabet cu vârstă între 0 și 9 ani și familiile lor
subsribe to newsletter

13 - 16 august 2024

Tabăra pentru copii și adolescenți cu diabet
subsribe to newsletter

18 - 22 august 2024

Weekendul de Familii pentru copii bolnavi cronic și familiile lor
subsribe to newsletter

27 - 29 septembrie 2024

Înscriere în tabără

Te rog să completezi formularul și vom lua legătura cu tine în curând în legătură cu detaliile.

Datele copilului

gfdggdfgf
Acest site este protejat de reCAPTCHA și se aplică Politica de confidențialitate și Termenii și condițiile Google.

Cunoaște taberele noastre

icon
Tabăra de Frați pentru copii cu cancer sau cu boli autoimune
Află mai multe
Tabăra de Familii pentru copii cu diabet cu vârstă între 0 și 9 ani și familiile lor
Află mai multe
Tabăra pentru copii și adolescenți cu diabet
Află mai multe
Weekendul de Familii pentru copii bolnavi cronic și familiile lor
Află mai multe

Pașii de înscriere și criteriile de selecție


Pașii de înscriere în tabără


1. Fișă de înscriere medicală: trebuie completată, semnată și ștampilată de medicul specialist al copilului. Pentru a obține formularul tipizat, vă rugăm să scrieți la adresa de e-mail camper@yuppicamp.ro. Vă rugăm să trimiteți documentele completate și scanate la adresa de e-mail camper@yuppicamp.ro sau pe WhatsApp la numărul 0792744487.

2. Foaie de înscriere personală: Aceasta cuprinde un document Google cu câteva întrebări care ne vor ajuta în pregătirea taberelor, un formular GDPR și un contract, pe care părinții trebuie să îl completeze, să-l semneze și să-l trimită scanat la adresa de e-mail camper@yuppicamp.ro sau pe WhatsApp la numărul 0792744487, până la data limită specificată. 

Dorim să subliniem importanța trimiterii tuturor paginilor menționate în documente, documentele incomplete nu vor fi acceptate după expirarea termenului limită. Pentru a obține formularele tipizate, vă rugăm să scrieți la adresa de e-mail camper@yuppicamp.ro. 

3. Înștiințare: Vom anunța familiile dacă suntem în măsură să-i primim în tabăra din 2024 sau dacă sunt pe lista de așteptare cu cel puțin 6 săptămâni înainte de începerea taberei. 


Criteriile de selecție 


  • Selecție după criterii medicale: opinia medicului șef al asociației în funcție de condițiile taberei, pe baza fișei medicale de înscriere completată de medicul specialist al participantului. 
  • Luarea în considerare a aspectelor/caracteristicilor/situațiilor psiho-sociale ale participantului (de exemplu: relația cu boala, situația în familie etc.). 
  • Poate avea prioritate: participantul care se înscrie pentru prima dată în tabăra Yuppi/care a rămas pe lista de așteptare anul trecut/dacă pentru cineva este ultima șansă de participare la tabără din cauza vârstei/se acordă prioritate familiilor care pot participa cu întreaga familie la tabără. 
  • Documentele de înscriere trimise la timp, conform termenului limită. 


În procesul de selecție, factorii care influențează cel mai mult deciziile sunt condițiile taberei noastre și componența/profilul echipei de tabără. 

În taberele noastre, numărul de locuri este determinat în funcție de mai multe criterii, iar după închiderea înscrierilor, pe lângă lista principală, creăm și o listă de așteptare bazată pe criteriile de selecție. Având în vedere frecvența/rata deselor renunțări, copiii/familiile de pe lista de așteptare au, de asemenea, șanse mari să participe la tabere. De aceea, le solicităm să completeze și să trimită documentele în termenul stabilit. 

Pentru întrebări, vă rugăm să luați legătura prin e-mail cu Suflea Adél-Frida (adel@yuppicamp.ro), managerul de tabără al Yuppi Camp.

Ce fac copii în tabere

În cadrul taberelor Yuppi copiii și adolescenții sunt implicați în următoarele activități:

icon
Cățărare
Echitație
Tir cu arcul
Canotaj
Teatru
Lucru manual
Magie

Pentru mai multe informații te rugăm să ne contactezi!

carousel image
contact person image

Abrudbányai Melinda

Coordonatoare - Recrutare copii și familii