“Boala o să fie cu noi o viață”. Mărturia unei mame.

”Nu doresc nimănui momentul în care afli că copilul tău are diabet. A fost un șoc absolut. Eu eram devastată, aveam impresia că a căzut cerul pe mine, nu mai avem chef de nimic. Am fost foarte, foarte supărată”, ne-a mărturisit Alina atunci când am povestit puțin în tabără. 

”Ni s-a schimbat toată viața. Acum totul trebuie calculat, trebuie să avem grijă. Telefonul este nelipsit zi și noapte. Și noaptea suntem treziți de alarme, de notificările telefonului care ne arată glicemia lui Darius. De multe ori mă trezesc fără alarme de mai multe ori pe noapte și mă uit să văd dacă este bine.

Întotdeauna mi-a fost frică de injecții. Când am primit vaccinul am leșinat. La spital, când am ajuns de urgență cu Darius și au descoperit că are diabet, asistentele mi-au spus că de acum încolo eu va trebui să-i dau insulina. Am fost devastată. 

Primele câteva zile asistentele i-au dat injecția cu insulină. Eu nu am putut. Dar m-am gândit că nu ne mai lasă acasă din spital dacă o țin așa. Trebuia să mă hotărăsc. Atunci am zis ok, îi fac insulina, că boala o să fie cu noi o viață. Am mai închis ochii când am băgat acul. A fost teroare. Dar ne-am adaptat…

Mi-e totuși frică că Darius va rămâne fără mine într-o zi și va trebuie să se descurce singur. Mi-e frică să nu renunțe, să fie destul de puternic să-i facă față acestei boli! Eu încerc să-l întăresc, să-l încurajez să nu-i pese de ce zic oamenii… 

Aici în Yuppi e altfel. Aici e încărcare cu energie. Aici e evadarea unde nu te mai gândești la boală și la altceva.”

Alina îmi arată brățara pe care a primit-o anul trecut, când a fost pentru prima dată în tabăra Yuppi cu familia ei. 

”Uite, nimeni din familie nu și-a luat jos brățara de atunci. E o amintire extraordinară.”

Boala fură liniștea familiilor. Tu le-o poți da înapoi. 

Anual, 400 de familii află că copilul lor suferă de diabet. Anual, viața a 400 de familii se schimbă de la o zi la alta, iar locul micilor bucurii este luat de frică, îngrijorare, neliniște. 

Aceste familii au nevoie de un loc în care pot lăsa grijile la o parte. Un loc unde se pot reîncărca emoțional, pot uita de frici și pot lua o gură de aer proaspăt în toată suferința lor. Ele vor găsi acest loc în taberele terapeutice gratuite Yuppi Camp, adresate copiilor cu cancer, diabet și alte boli autoimune și familiilor lor.

Boala fură liniștea familiilor. Tu le-o poți da înapoi. Donează pentru ca familiile precum cea a Alinei să ajungă în tabere! left arrow right arrow