Tábor diabéteszes gyerekeknek és fiataloknak

☀️ A Yuppi táborokban a betegség nem akadály. Itt a résztvevők felszusszanhatnak, megfeledkezhetnek a betegség okozta gondokról és szabadon mosolyoghatnak, barátkozhatnak, felfedezhetik erejüket és nem is sejtett érzelmi erőforrásaikat.
carousel image

Ismerd meg a tábort!

icon
carousel image

 A Tábor diabéteszes gyerekeknek és kamaszoknak 8 és 18 év közötti gyerekeknek és fiataloknak szól.

A táborokban egyaránt lesznek benti és szabadtéri tevékenységek, köztük kézműves foglalkozás, íjászat, sport, magaskötélpálya, lovaglás, fotó, színjátszás, bűvészkedés, valamint közös nagy játékok. A gyerekek 8-10 fős csoportokban vesznek részt a programokon. Minden gyerekcsoportnak lesz több saját Manója (mi így hívjuk a tábori önkénteseinket), akik a biztonságért is felelnek, és azon igyekeznek, hogy a gyerekek minél otthonosabban érezhessék magukat. Segítenek eligazodni a tábori életben, együtt játszanak a gyerekekkel.  

A programok összeállításánál arra törekedtünk, hogy a gyerekek, kamaszok jól érezhessék magukat a táborban, a tevékenységek koruknak megfelelőek legyenek, és mindenkinek felejthetetlen élményben legyen része. Minden program szabadon választható, egyik sem kötelező, de érdemes őket kipróbálni. A programok szigorú biztonsági szabályok betartásával, képzett felnőtt önkéntesek felügyeletével zajlanak.


Kedves Szülők! 

Biztosan sokszor tapasztalták, hogy a hétköznapokban mekkora szerepet és teret nyert a mobiltelefon és internet használata, és biztosak vagyunk benne, hogy átlátják ennek hátrányát, kihívásait is. Az elmúlt évek tábori tapasztalatai arra hívták fel a figyelmünket, hogy az diabéteszben használt aktuális tehnológia, az általunk jól ismert előnyei mellett sajnos az által, hogy mobiltelefon használata szükséges hozzá, elvonja a résztvevők figyelmét a tevékenységekről, az egymás közötti interakciókról. 

Táborunk fő célja az élmények által érvényesülő terápia megteremtése és folyamatosan igyekszünk a jelenlegi helyzeteket figyelembe venni, hogy miképp újítsunk ahhoz, hogy a résztvevők biztonságban legyenek, ugyanakkor igazán találkozni és kapcsolódni tudjanak. 

A tavaly, 2023-ban, közös munkával, sikerült kivitelezni egy egységesebb glükóz monitorizálást, ami által felfüggesztettük a tábor ideje alatt a telefonok használatát. A Dexcom One folyamatos szöveti glükóz monitort (CGM) használtuk, biztosítottunk  táborunk összes résztvevője részére a szenzort, transzmittert és leolvasót, és ezáltal kizárhattuk a telefonok használatát, de ugyanakkor folyamatosan láttuk a vércukraikat, tehát biztonságban voltak. 

Az idénre, 2024-re, ugyancsak ezt a célt tűztük ki, sőt a tavalyi tapasztalatainkat felhasználva és továbbfejlesztve még hatékonyabbak leszünk. A szenzorokat a résztvevők a táborba érkezésekor kapják meg, illetve a tábori orvosok teszik fel. Azon résztvevők, akiknek Smartguard programuk vagy integrált inzulinpumpájuk van CGMS-sel, maradhatnak a saját szenzorukkal, de mivel utóbbi esetében a vércukrok láthatóak az inzulinpumpa kijelzőjén, kérnénk, hogy ugyancsak mobiltelefon nélkül jöjjenek. 

Amennyiben szeretnék kipróbálni a Dexcom one glükóz monitort, a tábori orvosok szívesen átcserélik. Abban az esetben, ha a résztvevő nem használt és nem is szeretne használni szenzort a tábor ideje alatt, de mégis gondolkodik a tábori részvételen, kérjük, keressenek bennünket a megadott elérhetőségeken e-mailben vagy telefonon (camper@gmail.com, tel 0792744487). 

Emellett bármilyen kérdéssel forduljanak hozzánk bizalommal! 

A mihamarabbi viszontlátás reményében! 

Dr. Koródi Melinda, az egyesület vezetőorvosa


subsribe to newsletter

18 - 22 augusztus 2024

Feliratkozás a táborba

Kérjük, töltsd ki az űrlapot, és hamarosan kapcsolatba lépünk veled a részletekért.

A gyermek adatai

gfdggdfgf
Az oldal reCAPTCHA által van védve, és a Google Adatvédelmi Irányelvek és az Általános Szerződési Feltételek vonatkoznak rá.

Ismerd meg a többi táborunkat is!

icon
Testvér Tábor rákbeteg vagy autoimmun betegséggel élő gyerekeknek
Tudj meg többet
Családi Tábor diabéteszes gyerekeknek és családjaiknak
Tudj meg többet
Családi Hétvége
Tudj meg többet