Amicii din cadrul Taberelor

În taberele Yuppi Camp există 3 roluri pentru care te poți înscrie: Amic Gazdă, Amic de Joacă și Amic Medical.

Amicii din cadrul Taberelor

În taberele Yuppi Camp există 3 roluri pentru care te poți înscrie: Amic Gazdă, Amic de Joacă și Amic Medical.

Vreau să fiu voluntar!

Trimite
Acest site este protejat de reCAPTCHA și se aplică Politica de confidențialitate și Termenii și condițiile Google.
Amicii din cadrul Taberelor
  • Prezentarea rolurilor
  • Procesul de aplicare
  • Formare
  • Întrebări frecvente

În taberele Yuppi Camp există 3 roluri pentru care te poți înscrie. Acestea sunt: Amic Gazdă, Amic de Joacă și Amic Medical. 

Indiferent de rolul ales, în cadrul taberelor, fiecare Amic este acolo să ofere copiilor, tinerilor și familiilor experiențe memorabile din care să absoarbă energia, curajul și entuziasmul necesar pentru viața de zi cu zi. 

Amicul Gazdă este asemănător fraților sau surorilor mai mari, care direcționează necesitățile cotidiene, toată ziua fiind alături de un anumit grup de copii: îi însoțește la activități, se joacă, povestește cu ei, aplanează conflictele apărute și îi încurajează în asumarea provocărilor jucăușe oferite de activitățile din tabără. Asigură siguranța lor pe tot teritoriul taberei, inclusiv noaptea când intervine supravegherea nocturnă, în taberele unde este cazul. Asigură traducerile în limba maternă a participanților dacă este cazul. 

Amicul de Joacă pregătește și derulează activitățile de zi destinate copiilor, iar seara, se costumează în diferite personaje și îi cheamă pe copii la diferite aventuri dedicate tuturor participanților. Amicii de Joacă pot alege din următoarele activități: canotaj, fotografie, echitație, magie, teatru, alpinism în grădina de corzi, tir cu arcul, lucru manual și curierat. Amicul de Joacă asigură accesul fiecărui participant la programele de zi. Asigură siguranța fizică și emoțională a participanților în timpul programelor de zi. Face traducere în limba maternă a participanților a descrierilor programelor dacă este necesar. Păstrează în siguranță echipamentele și recuzita necesară pentru activitățile de zi/seară. 

Amicul Medical este medic, asistent medical, dietetician sau kinetoterapeut. El este cel care garantează asistența medicală a copiilor cu boli cronice și grave și, la nevoie, și a voluntarilor, pe tot parcursul taberei. Asigură asistență medicală voluntarilor la cerere; asistență medicală de urgență (ex. accidente, hipoglicemie severă), recomandare în ceea ce privește asistența medicală de specialitate (ex. ambulanță, spitalizare).

Pentru a deveni Amic Yuppi, voluntarii trec printr-un proces profesionist de selecție și training, deoarece vrem să ne asigurăm că vom avea alături de copii Amici foarte bine pregătiți și dedicați. 

Condiții de însciere 

Dacă vrei să devii voluntar în taberele Yuppi, după înscriere vei participa la o selecție pe baza mai multor criterii, însă următoarele condiții sunt obligatorii: 

- La sfârşitul perioadei de înscriere vei avea cel puţin 18 de ani (dacă te-ai înscris voluntar pentru activitățile din timpul anului) și 20 de ani (dacă te-ai înscris voluntar în cadrul taberelor). 

- Vei participa la trainingul pentru voluntari și sesiunea de formare înaintea taberei. Pentru toate informațiile legate de traininguri citește, te rugăm, informațiile din secțiunea Formare; 

- Îți place să te joci și să comunici cu copiii și cu tinerii, ești dispus să faci tot posibilul pentru buna lor dispoziţie. 

- Poți fi prezent pe tot parcursul taberei, implicit şi în zilele dinaintea taberei pentru pregătire şi închiderea de după. 

Perioade de înscriere la tabere este februarie-martie 2024. Te așteptăm înapoi! 

Dacă dorești să faci voluntariat pe tot parcursul anului, te rugăm să ne trimiți un e-mail pe adresa volunteer@yuppicamp.ro, cu o scurtă descriere despre tine în care să ne povestești și de ce dorești să devii voluntar Yuppi Camp.

Formare

Pentru a deveni Amic Yuppi, voluntarii trec printr-un proces profesionist de selecție și training, deoarece vrem să ne asigurăm că vom avea alături de copii Amici foarte bine pregătiți și dedicați. Despre procesul de training Yuppi poți citi mai multe în secțiunea Formare. 

Condiții de însciere

Dacă vrei să devii voluntar în taberele Yuppi, după înscriere vei participa la o selecție pe baza mai multor criterii, însă următoarele condiții sunt obligatorii: 

- La sfârşitul perioadei de înscriere vei avea cel puţin 18 de ani (dacă te-ai înscris voluntar pentru activitățile din timpul anului) și 20 de ani (dacă te-ai înscris voluntar în cadrul taberelor). 

- Vei participa la trainingul pentru voluntari și sesiunea de formare înaintea taberei; dacă optezi pentru rolul de Amic de Cățărat, atunci vei participa și la un training special. Pentru toate informațiile legate de traininguri citește, te rugăm, informațiile din secțiunea Formare;

- Îți place să te joci și să comunici cu copiii și cu tinerii, ești dispus să faci tot posibilul pentru buna lor dispoziţie.

- Poți fi prezent pe tot parcursul taberei, implicit şi în zilele dinaintea taberei pentru pregătire şi închiderea de după.

Pașii de însciere

Dacă doreşti să te înscrii pentru a deveni voluntar într-una din tabere, atunci apasă mai sus butonul verde "Mă înscriu" și completează formularul de înscriere. 

***Dacă dorești să faci voluntariat pe tot parcursul anului, te rugăm să ne trimiți un e-mail pe adresa volunteer@yuppicamp.ro, cu o scurtă descriere despre tine în care să ne povestești și de ce dorești să devii voluntar Yuppi Camp. 

- De ce să fiu voluntar? Pe de o parte, îți oferă posibilitatea de a te dezvolta pe plan profesional. Pentru mulți, voluntariatul în tabără le permite să își dezvolte abilitățile de conducere; să exerseze lucrul cu tinerii; să faciliteze și să desfășoare activități; să își dezvolte managementul timpului; să dezvolte rezolvarea creativă a problemelor; să își exerseze rezistența; să își consolideze abilitățile de comunicare; să lucreze cu o echipă diversă; să recunoască și să folosească în mod util punctele forte personale și ale celorlalți; și să dobândească experiență cu tineri de vârste, cu abilități și nevoi de sănătate diferite. Pe de altă parte, dacă ești deschis, tabăra îți oferă, de asemenea, posibilitatea de a te dezvolta personal. La fel cum copiii sunt încurajați să iasă din zona lor de confort și să încerce lucruri noi (în siguranță!), la fel au și voluntarii sanșa. S-ar putea să descoperi în tine interese pe care nu știai că le ai. Voluntarii pleacă cu noi perspective, nu numai despre ceilalți, ci și despre cine sunt ei înșiși și ce pot face. În taberele Yuppi Camp, nu stai la margine, ci ești în mijlocul acțiunii, alături de conducere. 

- Ce se întâmplă după ce mă înscriu?  În primul rând, te rugăm să ai răbdare. In ordinea înscrierilor, vom contacta telefonic pe toată lumea pentru a stabili o dată pentru o scurtă discuție. La sfârșitul perioadei de recrutare, vom începe procesul de selecție, iar la mijlocul lunii aprilie te vom anunța despre rezultate: în ce tabără ai fost repartizat, în ce rol te vedem. Este posibil ca în unele tabere să existe un număr foarte mare de aplicanți pentru același rol, astfel încât, dacă ajungi pe lista de așteptare, să nu fii supărat, căci, în cazul în care cineva renunță, ai încă șansă de a ajunge în tabără. 

- Trebuie să particip la toate taberele pentru a fi voluntar?  Nu. În primele runde te vom repartiza doar într-o singură tabără. Luăm in considerare prioritatea ta, dar ne ajută foarte mult pe noi și pe tine dacă optezi la mai multe tabere. Disponibilitatea și prioritățile tale vor fi clarificate la interviu. 

- Pot participa doar parțial la tabără? Nu. Fiecare tabără are un arc și un fel de intimitate datorită naturii sale terapeutice. Se așteaptă să participi la întreaga tabără, inclusiv la zilele de pregătire înainte de sosirea participanților și la urmă la ziua de încheiere. 

- Ce se întâmplă dacă nu particip la weekendul de formare, la WeCan? În tabere se întâmplă multe în scurt timp, și sunt multe lucruri la care trebuie să fim atenți. Pentru a asigura siguranța maximă a copiilor, la pregătire împărtășim multe informații importante și ne străduim să-ți oferim o pregătire cât mai complexă pentru rolul tău din tabără. Acest weekend nu este doar despre transmiterea de informații, ci și despre formarea echipei și cunoașterea locației și a programelor din tabere. Pe de altă partă, dacă ești voluntar nou, sansele tale de a ajunge în tabără sunt mai mici, fiindcă cel mai probabil vei fi pus pe lista de așteptare din această cauză. 

- Cum ajung la tabără dacă nu am mașină? Înainte de WeCan și tabere, îți vom trimitem un tabel de carsharing, unde șoferii pot indica traseul și locurile libere. Poți folosi acest tabel pentru a-ții găsi transport și partener de călătorie. 

- Cât mă va costa? În timpul taberei și a trainingului, Yuppi Camp plătește toate cheltuielile de cazare și masă. Tu trebuie să-ți acoperi doar costurile de călătorie. 

- Ce se întâmplă când ajung în tabără? Dacă ai participat la WeCan, cel mai probabil locația deja ți-e familiară și cunoști coordonatorii tăi. Ei te vor aștepta și, după check-in, care presupune câteva semnături și rezolvarea unor documente, vei afla unde ești cazat și apoi ai oportunitatea de a-ți pregăti ecusonul cu numele tău. Dacă ajungi la locație înainte de masă, cel mai probabil, va urma prânzul și deschiderea taberei pentru voluntari. După aceea, programul continuă într-un mod similar cu WeCan: te pregătești pentru rolul tău și pentru  sosirea copiilor. 

- Cine conduce tabăra? Conducerea taberei este formată din 5 membri. Coordonatorul Taberei, Coordonatorul Adjunct al Taberei, Coordonatorul Amicilor Gazdă, Coordonatorul Amicilor de Joacă și Coordonatorul Medical. Pe ei deja îi vei cunoaște la WeCan. Ei sunt responsabili pentru siguranța tuturor, al participanților și al voluntarilor, dar și pentru ca programul să se desfășoare fără probleme.

- Ce se întâmplă după tabără? Vei face parte oficial din familia mare Yuppi Camp. După tabără, vei fi invitat într-un grup pe rețelele de socializare, unde te vom ține la curânt cu ceea ce se întâmpla. Dacă locuiești într-un oraș împreună cu mai mulți voluntari, vei face parte din comunitatea Yuppi a orașului respectiv. Nu în ultimul rând vei fi invitat la Întâlnirea Amicilor din toamnă.

Începe aventura!

Ajută-ne să oferim copiilor cu boli cronice și grave zile fără grija bolii!

Vezi și celelalte forme de voluntariat

icon
Amicii din Timpul Anului
Află mai mult